Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TRT- ARAPÇA KANALI KARAMANI TANITACAK 23 Nisan 2011

 TRT- ARAPÇA KANALI KARAMANI TANITACAK   23 Nisan 2011


                                                                
                                                             src=http://www.karamankulturturizm.gov.tr/kulturMd/image/logo.gif                  Arapça kanalı 350 milyon kişiye ulaşacak. Kanalda, kadın ve çocuk programları, eğlence, belgesel ve haber programları yayınlanacak.


TRT, yayıncılık hayatına bir kanal daha kazandırdı.
Arap ülkelerinde Türkiye’nin daha doğru tanıtılması ve kültürel bağların genişletilmesi amacıyla açılan TRT Arapça kanalı, deneme yayınlarına başladı. TRT Arapça’da hedef kitle, özellikle Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’de yaşayan Arap vatandaşlar ile Ortadoğu ülkelerini de kapsayan bir yayın politikası izlenecek. 4 Nisan’da yayın hayatına başlayan TRT’nin Arapça kanalında; haberler, müzik-eğlence, çocuk programları, diziler, filmler ve belgeseller yayınlanacak.

Birçok Arap ülkesinin devlet televizyonları ile anlaşmalar imzalayan TRT, bu televizyonlarla program değişimi de yapabilecek.

23 Nisan 2011 Cumartesi günü ilimizde çekim yapan TRT ARAPÇA KANALI İl Müdürlüğümüzün görevlendirdiği Müze Uzmanımız tarafında rehberlik edilmek üzere Karaman'ın kültürü ve Turistik yerlerinin çekimi yapıldı. Arap sunucu Bassel MADİ tarafından sunulacak olan programın ismi " GEZGİN" her hafta Salı Günü saat 22:00' de yayınlanan program Karaman ile ilgili kısmını 03.05.2011 Salı günü saat 22:30 'da yayınlayacaktır.