Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ BAŞARI İLE TAMAMLANDI. 21 Mart 2011

 src=http://www.karamankulturturizm.gov.tr/kulturMd/image/logo.gif                 
                                    

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ BÜYÜK BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

     Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası  etkinlikleri ile 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebeti nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen “Zafer Yürüyüşü” büyük bir katılımla gerçekleşti. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Bilal ÖLMEZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA, Türkiye İş Kurumu Karaman İl Müdürü Kenan ATEŞ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut DOĞAN’ ve KARDOF Başkanı Dr.Cengiz ÖZDEMİR  önderlik ederken, sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri ile çeşitli yaş gruplarından oluşan 144 sivil vatandaş otobüslerle Madenşehri köyüne götürüldü. Köydeki Kültür varlıkları Müze Müdürü Ali Sinan ÖZBEY’in açıklayıcı bilgileri ışında gezilerek Üçkuyu ve Değle Bölgesine geçildi.  Ören yerindeki gezilerin tamamlanmasının ardından Karadağ zirvesine çıkacak 12 kişilik ekip alkışlarla zirveye uğurlanırken tüm katılımcılardan oluşan büyük grup ise kratere doğru yürüyüşe başladı. Kratere ulaşan büyük grup, hava koşullarının da uygun olmasından dolayı çeşme mevkiine kadar yürüdü.  Zirve grubuyla zirvede buluşacak olan protokol ve basın grubu da vasıtalarla zirveye hareket etti. Çeşme mevkii ile zirve arasındaki yolda ciddi derecede kar olmasından dolayı zorluk yaşayan Zirve grubu, büyük başarı göstererek zirveye ulaştı. Bu sırada büyük grup, zirve grubunun zirveye ulaştığını haber alınca, alkışlarıyla başarılarına destek oldu.  Nihayetinde büyük coşkuyla zirveye Türk Bayrağı dikildi.

   Zafer Yürüyüşüne İl Jandarma Alay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü araç ve ekipleriyle, Duru Bulgur ve Karsa Bisküvi ise ikramları ile destek oldu.

   İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA yapmış olduğu açıklamada “Geçmişlerini anlamayan ulusların bugünleri ile geleceklerini sağlam temeller üzerine kuramayacaklarını belirterek geçmişimizi ve bize bugünkü koşulları sağlayan insanların özverilerini anladığımızda bugün Çanakkale ruhuyla ve Mehmet Akif Ersoy’un bakış açısı ile sahip olduklarımızın değerini daha iyi kavrayacağız ve daha güçlü bir biçimde geleceğe taşıyacağız. Bu bağlamda düzenlemiş olduğumuz zafer yürüyüşüne destek veren ve bizzat katılan Vali Yardımcısı Bilal ÖLMEZ,’e   Türkiye İş Kurumu Karaman İl Müdürü Kenan ATEŞ’e , İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut DOĞAN’a  İl Jandarma Alay Komutanlığı’na, İl Emniyet Müdürlüğü’ne , İl Sağlık Müdürlüğü’ne, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ayrıca 8. Renk Güzel Sanatlar Tarih Kültür Spor Doğa Uluslarlarası Etkileşim ve Meslek Edindirme  Derneği’ne, Karsa Bisküvi ve Duru Bulgur Yönetimine,KARDOF'a,Ulusal ile Yerel Basına  ve  yürüyüşe katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi