Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

KARAMAN TANITIM PORTALI PROJESİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRİLMESİ YAPILDI. 01 Mart 2012

 src=http://www.karamankulturturizm.gov.tr/kulturMd/image/logo.gif


          
  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen TR52-10-SOSYAL01-676 referans numaralı “Karaman Tanıtım Portalı” Projesi kapsamında 29.02.2012 Çarşamba günü saat 14:30 da  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda Sivil Toplum kuruluşlarına yönelik toplantı yapıldı.

Karamanda bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının ilimizin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak faaliyetler konusunda bilinçlendirilmeleri ve Karamanda eksik olan hediyelik eşya konularında (yöresel ürünler el sanatları) ne şekilde üretilmesi gerektiği, turistlerin ilgisini çekmesi aynı zamanda da Karaman’ın tanıtımının sağlanması için yapılması gerekenler değerlendirildi. Karaman'da bulunan STK'larımız toplantıya oldukca yoğun ilgi gösterdiler. Toplantıda ayrıca fikir vermesi acısından bir çok hediyelik eşya örnekleri sergi şeklinde katılımcılara sunuldu. Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA'nın yapmış olduğu bilgilendirme ile devam edildi ve sergi gezisinden sonra kokteyl ile son buldu. 
            İl Müdürü Cengiz ORTA yaptığı konuşmada aşağıdaki hususlara değindi;
          
Karaman tanıtım Portalı Sivil Toplum kuruluşları bilgilendirme toplantısını yapacağız. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Projede emeği geçen başta Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN’a, Vali yardımcılarımız ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. 2011 Mayıs ayında başlamış olduğumuz tanıtım portalı projesi, 2012 Mart ayında son bulacak. Projede amacımız Karamanı en güzel şekilde tanıtmaktır.Ben her konuşmamda belirtiğim gibi Karaman Bir inci ama bir mideye kabuğu içinde saklı bir inci. Bu midye kabuğunu nasıl açabilirsek nasıl kırabilirsek karamanı o şekilde hem ulusal hem de uluslararası arenada tanıtmış olacağız. Daha önce birçok faaliyetler yapıldı. Denizi ,kumu,güneşi olmayan Karaman’ ı tanıtma adına 2010 yılında Karadağ Yamaç paraşütü etkinlikleri başladı. Bunu yanında ulusal ve uluslararası turizm fuarlarında ilimizi geçen sene Ankarada temsil ettik. Jüri tarafından fuarın en başarılı standı seçildik. 16 yıldır İstanbul’da yapılan Emitt fuarına bu sene ilk defa Karaman Valiliği olarak katıldık. Burada yörenin havasını en iyi yansıtan stant ödülünü aldık. Geçekten Karaman en güzel ödüllere layık ama maalesef şu ana kadar biz tanıtımlarda istediğimiz gibi tanıtımızı tam olarak sağlayamadık. İşte bu bir fırsat. Bizim açımızdan büyük bir fırsat. Çünkü Karamanın en az 25 noktasının dört dilde 360 derece sanal tur ortamında sanki ordaymışız hissi yaratılarak bu güzelliklerimizi bütün dünyayla ve Türkiye’yle paylaşmış olacağız. 31 mart itibari ile Projemiz sona erecek ve 1 nisan gibi Tanıtım Portalı Sitemiz hizmete geçecektir.

Bugün buradasizlerle toplanmamızın amacı ise fuarlarda çok güzel veriler eldeettik. Karamanımız artık kabuğunu kırmaya başladı. Otellerimiz açıldı konaklama sorunlarımız giderilmeye başlandı.  Turizmde hareket başladı.  Dünya da artık Turizm deniz kum güneş olayından ibaret olmayıp, 20 yakın turizm çeşidi oluşmaya başladı. Yayla turizmi, yamaç Paraşütü turizmi,  mağara turizmi, gastronomi  gibi alanlarda herkes pastada pay sahibi olmaya başladı. Turizm büyük bir pasta bu sene kültür ve turizm Bakanlığımızın yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 35 milyona yakın turist ülkemizi ziyaret etti . 2012 hedefi ise 50 milyon turist. Bir turistin ülkemize bıraktığı değer 1000 dolardır. 50 milyon turistin Bizde karamanda turizm konusunda büyük hamleler yaptık.  Bunun en güzelörneğini özellikle Emitt fuarında yaşadık. Avusturya, Polonya, Yunanistan ve Bulgaristanla turizm bağlantısı elde ettik.  İnşallah ilimizede gelecekler. Burada Sivil toplum Kuruluşlarına da büyük görev düşüyor. Karaman dediğiniz zaman genelde ilimize gelen ziyaretçiler,  Karamana geldiğimiz zaman Karaman’ a has Karaman’ın bir ürününü alıpbiz memleketimize götüremiyoruz diyesıkıntılarını dile getiriyorlar. . Bir çokSTK kuruluşumuz bu konuyla alakalı Kalkınma Ajansı adına bir çok ürünler yaptılar. Biz bugün sizlere birlikte hem tanıtım filmini izleyelim hemde tanıtım amaçlı Karaman da hediyelik eşya konusunda neler yapılabilir bunları sizlerle paylaşalım birlikte sohbet edelim. 

Biz 7 Şubatta İstanbul emitt fuarındaydık. Emitt fuarı Dünyanın 5 büyük, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı. 4.600 katılımcı 100.000 üzerinde ziyaretçinin katıldığı büyük bir fuar. Biz Karamanı oraya götürürken birçok broşür ve basılı yayın götürdük. Bunun yanında çantalarımızı da götürdük. Çantalarımızın önünde Karamanın önemli şahsiyetleri;   Karamanoğlu Mehmet Bey  sözü ve türbesi,  Yunus emre  sözü camisi  ve türbesi   Hz. Mevlana sözü ve Aktekke camisi, arkasında ise Karaman ilini tanıtan dokuz tane değer koyduk. Burada istedik ki çantamızla bir tanıtım yapalım.  Karamanın insanı çok zeki Karaman sivil toplum kuruluşu üyeleri çok üretken dolayısıyla biz çok daha güzel şeyler yapabiliriz. Yeter ki isteyelim düşünelim azmedelim. Karamana turistler geldiği zaman sivil toplum kuruluşları olarak kamu kurumları olarak el ele verelim.