Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

EBRU SERGİSİ YOĞUN İLGİ İLE AÇILDI 14 Haziran 2011

                                                                                       src=http://www.karamankulturturizm.gov.tr/kulturMd/image/logo.gif 

Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Ebru Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmalara ait eserlerin yer aldığı Ebru Sergisi açıldı.

14 Haziran 2011 Salı günü saat 15.00’de Çeşmeli Kilisede gerçekleştirilen sergi açılışına Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Kamil Uğurlu, Vali Yardımcımız Bilal Ölmez, Daire Müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl müdürümüz Cengiz Orta'nın ebru sergisi hakkında yaptığı konuşmada: “Türk Süsleme Sanatları yüzyıllar boyu geleneksel Türk Kültür ve Sanatı’nın bir bölümünü oluşturmuştur. Orta Asya'dan Anadolu'ya taşınan süsleme sanatları, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde büyük önem kazanmış ve yüzyılların birikimi ile Cumhuriyet dönemine ulaşmıştır.

Geleneksel sanatlarımızın gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Bakanlığımız Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğünün 2011 yılı Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde;  Müdürlüğümüzce 01 Mart -06 Haziran 2011 tarihleri arasında Usta Öğretici Osman Gözel gözetiminde Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarından Ebru kursu verilmiş ve 25 kişi Sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanımız Uğurlu tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Valimiz Süleyman Kahraman ve beraberindeki ziyaretçiler ebru sergisini gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Valimiz Süleyman Kahraman ve protokol üyeleri daha sonra açılan ebru kursunu başarıyla bitiren 25 kursiyere sertifikalarını verdiler. Düzenlenen sergi açılışında ebru sergisini başarıyla bitiren kursiyerlerin yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortak olarak açılan ney kursunu bitiren kursiyerlere de sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Ziyareçlerimize ikram olarak dağıtılan Bulgur Pilavının ardından neyzenlerin verdiği küçük bir konser ile sona erdi.