T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Etli Kuru Fasülye

 
MALZEMELER: Miktarı
Fasulye yarım kilo
Soğan 2 adet
Margarin 2 yemek kaşığı
Salça 2 yemek kaşığı
Kuşbaşı et 500 gr.
Tuz 2 çay kaşığı
Kırmızıbiber 1 çay kaşığı

Tarif: 8 kişilik

YAPILIŞI: Kuru fasulye akşamdan ayıklanır yıkanır ve bol su ile ıslatılır. Bir tencereye yağ konur. Doğranmış soğan ile kuşbaşı et kavrulur. Salçası da katılarak bir iki dakika çevrilir. Islatılmış fasulye ilave edilip karıştırılır. 4 bardak sıcak su ilave edilip orta hararetli ateşte, et ve fasulye iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine 10 dakika kala tuz ve kırmızıbiber ilave edilir. NOT: İsteğe göre 4-5 diş sarımsak ta ilave edilebilir.