T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Zeyve Kebabı

 
MALZEMELER: Miktarı
Koyun -Keçi eti Orta Yağlı 2kg.
Yeşil Biber yarım kg.
Kuru soğan yarım kg.
Domates 1 kg.
Maydanoz 1 demet
Karabiber 1 tatlkaşığı
Tuz 1 tatlıkaşığı
Kekik 1 çay kaşığı
Tereyağı veya kuyruk yağı Koyunun kuyruk yağı 250 gr.

Tarif: 6 kişilik

YAPILIŞI: 2 kg. koyun veya keçi eti kuşbaşı olarak doğranır. Yeşil biberler de orta büyüklükte (yaklaşık 2'şer cm) doğranır. Domatesler de kuşbaşı doğranır. Soğanımızı küçük kareler halinde doğrarız. Yaklaşık 60 cam çapındaki derin saçımızı güzelce yıkadıktan sonra koyun kuyruğu kullanacaksak kuşbaşı olarak doğrarız. Önce kuyruk yağını sacın tabanına koyarız. Diğer tarafta doğrayıp hazırladığımız malzemeleri karıştırırız. Karabiber, tuz ve kekiği ilave ederiz. Sacın üzerine dökeriz güzelce yayarız. Bu arda 2, 3 domates, 5 adet sivri biber ve maydanozu bırakırız. Hazırladığımız sacdaki malzemeyi odun kullanılan taş fırına süreriz. Sacı ara sıra çıkararak tahta kaşıkla karıştırırız. Kebabın pişmesine 15 dakika kala yuvarlak doğradığımız domateslerle- uzunlamasına doğradığımız biberleri sacın kenarına dizeriz. Fırından çıkardığımız Zeyve Kebabının üzerine maydanozun yaprakları serpilerek sac içerisinde, sıcak pide ekmek ile servis yaparız. Yanına sögüş olarak soğan ve domates doğranabilir. (Bu kebap Ermenek İlçemizin Zeyve Mesire yerine mahsustur.)