T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Domates Dolması

 
MALZEMELER:
Miktarı
Domates(az kızarmış dom.)2 adet
Margarin 3 çorba kaşığı

İÇİ İÇİN:
Yağsız kıyma 400 gr.
Margarin 2 çorba kaşığı
Baş soğan 2 adet
Pirinç 1 kahve fincanı
Domates 2 adet
Dereotu 1 demet
Tuz 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı

Tarif: 6 kişilik

YAPILIŞI: Domateslerin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra, domateslerin içlerini pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarılıp, yıkanır. Sonra margarin, ince kıyılmış soğan, pirinç, kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber birbirine karıştırıp yoğrulur. İçleri boşaltılmış domateslerin içine doldurulur. Domates kapakları üzerine kapatılır. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerlerine margarin tuz ve 2 bardak su ilave ederek yaklaşık bir saat kadar pişirilir. (Domates dolması piştikten sonra fırınlanırsa daha lezzetli olmaktadır).