Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Töğmeken

 
MALZEMELER:
Miktarı
Semizotu 1kg.
Margarin 100 gr.
Pirinç 3 çorba kaşığı
Kıyma 150 gr.
Kuru soğan 2 adet
Domates 2 adet
Salça 1 çorba kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı

Tarif: 5 kişilik

YAPILIŞI: Margarin ile küçük kıyılmış soğanlar 5 dakika kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler ve salça da ilave edilerek 2 dakika pişmeye bırakılır. Sonra kök kısımları kesilmiş ve iyice yıkanmış semizotu ilave edilir ve 10 dakika pişirilir, son olarak pirinç ve tuzda ilave edilerek orta hararetli ocakta 40 dakika pişirilir.