T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Fırın Kebap

 
MALZEMELER: Miktarı
Kuzu eti (ön kol) 3 kğ.
Su 1 kahve fincanı
Tuz 1 çay kaşığı
Tarif: 6 kişilik
YAPILIŞI: Fırın kebabı, koyun veya kuzu etiyle yapılır. kuzunun sadece ön kol ve kaburga kısmı kullanılır. Bakır leğenlere alınan etleresu ve tuzu ilave ederek meşe odunu ateşinde fırında pişiyor(kuzu 4 saat, koyun 8 saatte). Et yağını salınca ara sıra tahta kepçeyle çevriliyor, et yumuşayıp kızarınca fırının 'koltuk' denilen dip tarafına çekiliyor ve ağır ağır pişmeye devam ediyor. 3 kg etten yaklaşık 1 kg kebap elde ediliyor. Fırın kebap pidelerin üzerine alınıyor; 1 baş kuru soğan ve ayranla servis yapılıyor. Not: Lokantada müşteri için hazırlandığında etin kilosu artırılır.